13.03.2017 11:24

Токуда с нов метод за безкръвно изследване на черния дроб

Видян 4156 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ново за България 10-минутно неинвазивно изследване на черния дроб извършват гастроентеролозите в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда. Освен за тежестта на увреждане и степента на фиброза (уплътнение) на черния дроб изследването  предоставя информация и за чернодробна стеатоза (омазняване) и е подходящо за пациенти със съмнение за хроничен вирусен хепатит, токсичен алкохолен хепатит, неалкохолен стеатохепатит при затлъстяване и захарен диабет, чернодробна цироза, хемохроматоза и др.


С новия софтуер за количествена оценка на натрупването на мазнини в черния дроб (чернодробната стеатоза) вече е възможно едновременното измерване както на плътността на черния дроб, така и на количеството  мазнини в черния дроб. Апаратът дава оценка каква е прогресията на хроничния хепатит, има или няма чернодробна цироза, каква е степента на омазняване на черния дроб и дали това е довело до уплътняване на черния дроб.


 „Количествената оценка на чернодробната стеатоза при пациенти със затлъстяване, метаболитен синдром, захарен диабет е важна както за определяне на изходното състояние, така и за  многократно проследяване в хода на диетичен режим или лечение. Това спестява време и средства и позволява назначаване на по-прецизна терапия”, разказва за предимствата на новия софтуер д-р Радин Цонев, началник на отделението по Гастроентерология на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда. Изследването се извършва посредством ултразвукови вълни, които отслабват по различен начин в зависимост от вискозитета на средата, в която се разпространяват. Степента на заглъхване на вълните е в пряка зависимост от отлагането на мазнини в черния дроб.


Клиниката по Гастроентерология на Болница Токуда разполага с единствения за страната апарат „Фиброскан” за неинвазивна оценка на състоянието на черния дроб. Апаратът дава възможност за бързо, лесно и безболезнено диагностициране на пациенти с увреден черен дроб. Така изследванията за редица тежки заболявания, които обикновено се диагностицират трудно и дори могат да изискват вземане на биопсия, вече са възможни без необходимост от прилагане на инвазивни процедури.


Болните с хронични  вирусни хепатити, чернодробна цироза, стеатоза и фиброза могат да извършат необходимите изследвания на черния дроб по преценка от специалист гастроентеролог след предварително записване в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда или на тел: 02/4034917, 02/4034950.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

телец