Свързани новини

28.02.2017 13:33

Нинова: Борисов се притеснява от личен сблъсък с мен

Видян 1422 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   „Дали ще има лидерски дебат зависи от ГЕРБ и Борисов. Бихме искали да има такъв между нас двамата за визията за развитието на България. Борисов държи това да стане с експерти, което за нас не е приемливо”. Това заяви пред bTV лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя обясни, че представители на двете партии са обсъждали възможности двамата лидери да влязат с екипи и да ги представят, да кажат няколко думи и да започнат да дават думата на експертите. „Това не е подходящо. Ние не сме конферансиета. Ние сме лидери и трябва да се срещнем очи в очи”, категорична е тя.
Нинова подчерта, че предложението на левицата е два формата на дебат – лидерски - между нея и Борисов и отделно - между експертите. „Борисов се притеснява от личен сблъсък”, предположи тя. Нинова припомни, че от самото начало, БСП е отправила покана за отделен лидерски дебат и не е променяла позицията си. „Лидерски сблъсък очевидно няма да се случи, защото Борисов не желае. Днес ще продължим да разговаряме. Ако има формат лидер-лидер и отделно екип-екип, дебат ще има”, каза още тя.



Не приемам да се обиждат симпатизантите на БСП, както и кандидатите в листите ни



Нинова заяви, че думите на лидера на ГЕРБ от преди дни са обида към над 500 хиляди социалисти и разделят отново обществото. Тя припомни и че от ГЕРБ повечето са били активни членове на БКП, както и самият им председател. „Не приемам да се обиждат и кандидатите за депутати в нашите листи. БСП е с най-богатите листи от към хора -  на науката, на културата, при нас е деканът на Факултета по реторика, параолимпийският шампион Михаил Христов, хора от кооперациите, офицери и сержанти от запаса. Не може да се обиждат тези хора. Борисов показа как не трябва да се държим в кампанията”, заяви председателят на БСП.



Държавата се отдръпна от всички в последните години и затова стигнахме до тук



Нинова обясни основната разлика с ГЕРБ  - те са за изтегляне на държавата от всичко и оставане на свободата на пазара, а БСП е за засилване на ролята на държавата. Като пример тя посочи, че ГЕРБ са внесли в НС закон за концесиите, с който всички държавни богатства се дават на концесия, а БСП обратно – внася закон за държавната и общинската собственост, с който тя се запазва и се управлява не от политици, а от експертни екипи. „Понеже държавата последните години се е отдръпнала от всичко, затова стигнахме до тук. Вижте ни образованието, вижте ни здравеопазването. Целият свят разбира, че трябва да се върви по обратния път”, подчерта Нинова.
Лидерът на БСП посочи, че ГЕРБ са за това младите да се оправят, както искат. БСП е за това - ако искат да си купят жилище, да им се опрости лихвата, а ако искат да открият бизнес - две години да не плащат данъци. По повод на лихвите и как банките ще приемат предложението, тя уточни, че когато парламентът приеме закон, те трябва да го спазват.



Държавата трябва да преразпределя справедливо



„Основната философия в нашата програма е българско производство, българска икономика, българско земеделие”, заяви Нинова и подчерта, че тук има още една разделителна линия между ГЕРБ и БСП. По нейните думи опонентите на левицата държат само на едрите производители в земеделието – 80% от субсидиите се взимат от 20 % от земеделските производители. "Ние ще сложим таван на субсидията, а разликата ще се дава на малките производители, за да могат и те да се развиват и да има българско производство", каза още Нинова. Тя е на мнение, че държавата трябва да преразпределя и то справедливо. "Не може 20 души в държавата да взимат всичко, а малкият и среден бизнес и земеделието - да загиват”, каза още лидерът на БСП. Тя попита и дали нямаме нужда от повече закони, като този за търговските вериги и закона за храните, които за защитават българското, след като години наред сме съсипвали всичко свое и сме се отворили навън, което ще стане и сега със СЕТА.



По повод твърденията на представители на ГЕРБ, че само трупат пари, а БСП, когато дойде на власт - ги харчи, Нинова коментира: ”Да, трупат, но заеми – над 16 млрд. лв. Ние няма да взимаме заеми”.



Във връзка с обвиненията към служебния кабинет за реваншизъм, председателят на БСП отговори: „Много правителства, когато дойдат на власт, сменят областните управители, като част от старото управление. В това няма нищо странно”. Тя бе категорична, че БСП няма никаква роля и по никакъв начин не влияе на служения кабинет и се виждат и различия в позициите.
Нинова обясни, че според направено изследване, над 10 млрд. лв. са изчезнали от държавата и БСП ще се бори срещу тази паралелна държава, която краде парите на българския народ.



„Първо кампанията и победата. Логично е обаче лидерът на партията, която спечели изборите, да поеме отговорността и за заеме поста министър-председател”, така тя отговори на въпрос дали ще стане премиер, ако БСП спечели изборите.  Не на последно място тя подчерта, че ще се бори главно за равни правила за всички, наказания за нарушаващите законите и да има справедливост.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

лъв