Свързани новини

27.02.2017 17:09

Китайските мартеници изместиха Пижо и Пенда

Видян 1497 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лебеди в гнезда, плетени саксии и майтапчийски разголени русалки изместиха традиционните Пижо и Пенда по сергиите с мартеници тази година, пише Монитор. Сега на мода определено са лебедите, освен традиционните гривни, брошки, кукли и зайци, коментираха търговците в столицата ден преди 1 март. Цените на по-оригиналните червено-бели артикули се движат от 60 стотинки до над 20 лв. за бройка, докато традиционни се намират ипо 10 за лев, както 19' установи на временния базар около и в подлеза на ЦУМ. Най-евтини от кичовите са брошките, а най-скъпи са куклите с размер две педи, които се окачват на стени и врати.



Масовите модели вървят по левче, а популярните в момента лебеди се търгуват срещу 5-6 лв.. С два лева отгоре струват плетените саксии с цветя. Освен пролетните мотиви друга тенденция при мартениците е на вълната. Куклите с плетени народни носии от естествен материал се предлагат за 20 лв., мартеница с Черен Петър върви около 2 лв., а вълнените мечета струват между 2 и 3 лв. Останало е и влияние от празника на св. Валентин, защото се продават и купидони за 3 лв. По сергиите има и слънчогледи и хвърчила, преплетени с бели и червени конци, на цена от 2 лв.



Най-много се продават брошките и комплектите от по 10 гривнички за левче, защото ги купуват за офиси и училища, обясни продавач в София. Повечето от търговците разкриват, че мартениците са от китайски материали, които те сплитат.
Средният оборот за 6 часа на ден е около 25 лева, каза Желязко Гинчев, който продава мартеници до Софийския университет.
Днес ми е първият работен ден и очаквах повече, призна младият търговец, но прогнозира многократно увеличение на продажбите. Неговите клиенти най-много търсели брошките с безопасни игли за сметка на по-скъпите гривни.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

водолей