Свързани новини

13.02.2017 10:04

Топлофикация иска по-висока цена на парното

Видян 1402 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От Топлофикация София ще предложат на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) по-висока цена на топлинната услуга. Това е свързано с вдигането на цените на природния газ, което беше анонсирано преди дни, обяви пред БНР председателят на Съвета на директорите на дружеството инж. Любен Параланов. Той подчерта, че поне от 15-20 години не са имали авария от такъв характер. Според Параланов основната причина е нарушаване целостта на една от основните артерии на топлопреносната мрежа, захранваща източните квартали. Като инженер той определи, че аварията е резултат от получаване на хидравличен удар. От какво обаче се е получил той, тепърва ще бъде преценявано и оценявано.


19’ припомня, че поредица от аварии оставиха много райони на София на студено. Кметът Йорданка Фандъкова сезира прокуратурата с искане да се търси причината за аварията.


От петък в Топлофикация на извънредна проверка влезе и КЕВР. Енергийното министерство също се ангажира с проблема, обявявайки, че ще прави проверка. Дружеството е заплашено от глоба в размер от 250 000 до 1 млн. лв.


От Топлофикация обявиха, че ще компенсират само потребителите в източните квартали, но не и тези в западните. Жителите в Младост, Студентския град, Дървеница, Мусагеница, Витоша и част от Малинова долина ще бъдат обезщетени в сметките си за февруари без да бъде необходимо да подават предварително заявления за това.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес се съсредоточете върху личните си проекти и амбиции


Днес се съсредоточете върху личните си проекти и