Свързани новини

05.02.2009 10:57

Сергей Миронов: "Първанов ще настоява за компенсации за газа"

Видян 1497 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българският президент Георги Първанов е потвърдил, че възнамерява по време на визитата си да постави въпроса за компенсации от „Газпром” за газа, неполучен от страната през януари. Това съобщи председателят на Съвета на Федерацията Сергей Миронов след приключване на срещата си с българския държавен глава.


По думите на Миронов, Първанов е признал, че първото, което стои на дневен ред – това са компенсациите, но при това е отбелязал, че е „по-важно да се вземат стратегически решения”. Припомняйки, че през тази година изтича срока на договора на „Газпром” с Българския енергиен холдинг, президентът е изразил увереност, че сключването на новия договор „може да реши важните въпроси на енергийното сътрудничество, включително и /въпросът/ за компенсациите”. Георги Първанов също така е подчертал важността и перспективността на двустранните и многостранни енергийни проекти – газопровода „Южен поток”, петролопровода Бургас-Александруполис, строителството на АЕЦ „Белене”, съобщи Миронов, цитиран от ИТАР-ТАСС. По думите му, президентът ги е нарекъл „много важни проекти, по които все още е нужно да се приемат някои експерти решения, но като цяло много перспективни проекти”. Отбелязвайки, че 50 руски региона „поддържат връзки с неговата страна”, Първанов е заявил, че това сътрудничество има „много големи перспективи”. Говорейки за големия обем на двустранните стокообмен, нараснал с една четвърт в последно време, събеседниците са се съгласили, че неговата структура „е малко едностранна с преобладаване на руския експорт”. В тази връзка Сергей Миронов е предположил, че националната изложба на България, която ще се проведе в Русия през април, „ще помогне на българските бизнесмени да намерят възможности за разширяване на сътрудничеството”. Както съобщи по-рано българският посланик в Русия Пламен Грозданов, по време на визитата на българския президент основното внимание ще бъде концентрирано върху алтернативните маршрути за доставката на руски газ за България, преди всичко на газопровода „Южен поток”. Информацията е на БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

дева

Денят е подходящ да се фокусиране върху детайлите

Денят е подходящ да се фокусиране върху детайлите.