Свързани новини

21.12.2016 09:37

Дахер Дахер: Няма оцелял християнски, алауитски или друзки град в териториите на т.нар. бунтовници в Сирия

Видян 1934 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

яма оцелял християнски, алауитски или друзки град в териториите на т.нар. бунтовници в Сирия, всички те са салафити и е абсурдно Европа и САЩ да твърдят, че става дума за умерени групи.


Това заяви в еМисия България по BiT TV Дахер Фарид Дахер сириец по произход от християнското малцинство там, който от години живее в България.


Съветът за сигурност на ООН прие днес решение да изпрати наблюдатели в Алепо, за да се овладее хуманитарната криза и жителите да бъдат изведени.


7000 са се изнесли, но става дума за бунтовници и техните семейства, като има още 15 хил. бунтовници, които отиват към Идлип, превърщащ в територия на слафитската идеология, уточнява в тази връзка Дахер.


По думите му има медийно затъмнение, и в Западно Алепо, където са интелигенцията и християнските квартали, които непрекъснато са били бомбардирани, никой не предава какво се случва.


Дахер спомена и за многото фалшиви новини и за разпространяваното от неистински туитър профили, които имат огромно влияние върху западните медии. По думите му интересите в Сирия са твърде много, за да можем да се ориентираме в тях.


Дахер Дахер сравни ситуацията в страната с ехо камерата в когнитивната наука. Според него западните медии пускат тези отзвуци и те рикошират безкритично, като водят до изкривена представа и делюзия.


„Войната не е между Асад и сирийския народ, а между народа и всички разновидности на „Ислямска държава“, която среща опозиция в светските среди и в малцинствата. Тези факти не са удобни на западните среди“, казва той.


Дахер е категоричен, че войната е за газовите находища и трасета, които трябваше да минат през Сирия за Европа.


Конфликтите в светската някога страна, в която съжителстват много малцинства и религии, той отдаде на финансирането на „Мюсюлмански братя“, на които принадлежат сегашният шеф на „Ал Кайда“, 2/3 от Сирийската свободна армия, Ердоган, подчерта той.


Този елемент е доста опасен и за Европа, това е идеология, която комбинира най-лошите страни от крайнодясното и от крайнолявото, маскирано под религиозна покривка, казва Дахер.


Той допусна тазвечершното въоръжено нападение срещу руския посланик в Турция, при което той бе тежко ранен и впоследствие почина, да е свързано със ситуацията в Сирия.


Дахер Дахер има категорично мнение и по въпроса с бежанците, над 90% от които според него не са сирийци.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес се фокусирайте върху вашите професионални цели

Днес се фокусирайте върху вашите професионални цели.