Свързани новини

17.12.2016 09:12

Станишев: Всеки четвърти европеец живее в бедност или риск

Видян 1593 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Гражданите на България Италия, Словакия са уплашени. Всеки четвърти европеец живее или в бедност, или в риск от социалнно изключване. Това е най-добрата почва за политическа игра със страховете или насаждане на омраза." Това каза председателят на ПЕС Сергей Станишев, коментирайки миграционния поток към Европа, в ефира на БНТ.

"Трябва да се справяме цивилизовано. Тези хора, казваме социалистите, бягат не от добро. Те трябва да бъдат приети цивилизовано. Но наред с това трябва да има и засилване границите на ЕС. Трябва да има борба с трафикантите. ЕС трява да инвестира като политика за стабилизиране на Средния Изток и Афикрика",каза още той.

Станишев коментира и своето посещение в Ирак: Очевидно ИД е преминала върха на своята експанзия. И като бяхме в Сюлемания, срещайки се с ръководсвото на Иракски Кюрдистан, им благодарихме за куража. Не стоим по кабинети. Само преди дни бях в Одрин, където бе задържан Демиртаж, лидер на третата партия в Турция.

"Не мога да кажа, че социализмът в Европа отстъпва. През 2011 имахме трима премиери, сега са осем", категоричен бе лидерът на ПЕС.

"Хоората не виждат сигурност за своя живот. И това е от фетишитизираното затягане на коланите от десните, посочи той. Европа е под заплаха. Не съзнаваме какво имаме на нашия контенгент като постижение. Хиляди години сме се избивали. Сега живеем в мир и сътрудничество. Важно е Европа да стане социална - това ще е нашата битка", допълни Станишев.

Той коментира и победата на ген. Румен Радев на президентските избори.

"И негова победа, и успех за БСП. Без да бъде издигнат от БСП, президентът Радев нямаше да бъде избран. И ако не бе намерена силна фигура като него, пак нямаше да има победа, обясни Станишев. Хората искат промяна. Трябва да докажем, че може да приложим добра икономическа и социална програма. Хората имат нужда от работеща икономика и държава, която показва съпричастност към тях", заяви той.



Източник: Гласове



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Днешният ден ви носи енергия за нови начинания

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днешният ден ви носи енергия за нови начинания.