Свързани новини

16.11.2016 11:20

Нинова:Бойко лъже, че изборите могат да бъдат по референдума

Видян 1815 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На въпрос как ще бъдат провеждани предстоящите предсрочните избори и дали левицата ще подкрепи мажоритарен вот в два тура; задължително гласуване с евентуално наказателни функции и намаляване на субсидиите до 1 лв. или 0 лв., Нинова отговори: „Борисов за пореден път манипулира хората. На предстоящите предсрочни парламентарни избори това няма как да се случи. Въпросът не е политически, а е времеви”. Тя обясни, че трябва да се направят промени в Изборния кодекс, Закона за политическите партии, оформяне на нови райони в България за гласуване, което означава и нова административна карта.


Нинова подчерта, че на заседание на ИБ на БСП са били поканени експерти и по тяхно мнение е нужна поне година.  Тя поясни, че кога ще бъдат изборите зависи от отговора на питане на президента Плевнелиев до КС, дали той може да насрочи изборите. „Това, което искаме, е да отговорим на очакванията на хората, но е нужно време. Нека не ги лъжем”, призова лидерът на левицата.


Нинова каза още, че БСП ще подготви собствени предложения за промени в изборните правила. „Поканихме най-добрите конституционалисти и юристи, които да кажат как може да се постигне целта, максимално да се отговори на очакванията на хората за промяна в политическата система. Трябва да се съобразим с тяхната воля. Дават предпоследен сигнал, че това не може да продължи. Последният ще помете всички политически сили”, коментира тя. Нинова обясни, че левицата е „за”: мажоритарен елемент в изборния процес; намаляване на субсидиите, но не на 0 лв.; обсъжда се вариант на задължително гласуване, който да бъде предложен, но е против сегашната му форма.


Помолена да коментира покачването на доверието в БСП от 16% на 28%, Нинова заяви, че кампанията, кандидатурите, успехът от изборите увличат и вдигат доверието. „Този процент трябва да се защитава вече като партийно доверие. Като партия трябва да им покажем, че правилно са ни подкрепили с политики, алтернативи и националния план за развитие на България”, категорична бе тя.  


На въпрос с кой ще се коалира БСП след изборите лидерът на левицата отговори: „Сега не говорим за коалиции. Искаме спокойствие и сигурност в страната, конституционен ред, преминаване през всички процедури и парламентарни избори”.


Председателят на БСП обясни, че на срещи с отделни парламентарни групи в НС са били проведени разговори за бюджета. Тя допълни, че ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ е обсъдила и предложенията, които ще прави за промени в бюджета. „Държим отмяната на плоския данък и въвеждане на прогресивния, не за бизнеса, а за доходите на физическите лица и намаляване на ДДС върху детските стоки и храни”, заключи Нинова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови култури и идеи

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови