Свързани новини

14.11.2016 09:47

$1500 на седмица на протестър срещу Тръмп

Видян 1845 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

$1500 на седмица предлагат от организациите на Джордж Сорос на всеки, който е готов да бъде нон-стоп на стенд бай като протестър срещу избора на Доналд Тръмп за президент на Съединените американски щати. За желаещите „временна” заетост се предлага почасова ставка между 15 и 18 долара, показа щатските медии. Такива са сумите във Филаделфия, в Ню Йорк са и по-големи, сочат показаните интернет кореспондеции за набиране на протестъри. Въпреки това демонстрациите срещу Тръмп събират по няколко десетки граждани, в родния му град – неколкостотин на фона на над 20 000 000 души население. Това даде основание на ДоналдЪТ, както му казват американците, ехидно да се изкаже по техен адрес на фона на своите 28 000 000 последователи само в социалните мрежи и стотици милиони гласоподаватели.



В момента тече убеждаване на делегати в Изборната колегия, която на 19 декември трябва да потвърди вота на американците и да официализира Тръмп като 45-и президент, да не го направят и по същество да осъществят държавен преврат.



CNN, която работи като бТВ по време на протестите у нас 2013-14 година п оказа двама колебаещи се делегати, които не смятат да изпълнят волята на народа – единият обяви, че няма да гласува за Тръмп, както повелява волята на народа на неговия щат, а другият заяви, че ще предостави правото на избор на авторитетен републикански сенатор. И в двата случая това са представители на щати, където за неизпълнение на това задължение е предвидена само глоба от 1000 долара. Протестърите вече обясниха, че ще платят санкцията на всеки, готов да влезе в ролята на превратаджия срещу Тръмп.



На този фон в интервю пред CBS новият президент заяви, че не само Хилари му се е обадила и го е поздравила за „добрата работа”, признавайки вота за него, но това е направил още в сряда и съпругът й Бил Клинтън, който изобщо не е бил длъжен да го стори.
На среща през уикенда на външните министри от ЕС, посветена на отношенията с новата Америка на Тръмп, шефът на Европарламента Мартин Шулц е призовал всички да се отнесат с уважение към избора на Щатите, въпреки че самият той подкрепяше Клинтън.












Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

близнаци