Свързани новини

31.01.2009 09:37

Без КАТ при леки катастрофи

Видян 1839 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От днес при леки катастрофи шофьорите вече няма да викат КАТ. От МВР уточниха, че при тези случаи ще се попълва двустранен протокол, който водачите ще получават още при сключване на застраховка „Гражданска отговорност”.


Промяната идва след наредба на Министерството на вътрешните работи и Комисията за финансов надзор за документите и реда за съставянето, съобщават още от МВР.
От полицията уточняват, че екипи на КАТ ще посещават катастрофи при следните случаи: Когато има ранен или загинал човек; когато движението е задръстено от катастрофиралото моторно-превозно средство; когато щетите, нанесени на моторните превозни средства са изключително големи както и при случаите, в които в пътнотранспортното произшествие участва кола с чуждестранна регистрация.
Освен това екипи на КАТ ще посещават тежките катастрофи тогава, когато има съмнение, че катастрофата е предизвикана или има участник, който е пиян или под въздействието на наркотици. В случаите, когато в катастрофата са причинени само материални щети, които не възпрепятстват движението на околните коли на собствен ход, ще бъде нужно попълването на двустранен протокол, който водачите ще получават при сключване на застраховка „Гражданска отговорност”.  Информацията е на БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

везни