Свързани новини

24.10.2016 17:20

Ситибанк наредила министрите на Обама

Видян 2024 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Месец преди изборите, на които беше избран за президент на САЩ през ноември 2008 г., Ситибанк пуска меморандум на Обама, на когото е издала практически безлимитна кредитна карта и комуто е спонсор, както и на Хилари, списък на бъдещите му министри. Документът от 6 октомври 2008 г. бе показан от Уикилийкс. Все едно КТБ кадрува у нас.



Автор на списъка с министри, който е повторен 99% като правителство на САЩ 2009-2013 г. е Майкъл Фроман – тогава главен изпълнителен директор на Ситигруп, а в момента търговски представител на САЩ. Подаден е като мейл до шефа на кабинета на Обама и сегашен шеф на кампанията на Хилари за Белия дом – Джон Подеста.



Интересно е, че точно по онова време Ситибанк, както и всички останали на Уолстрийт, се тресе от фалита на Леман Брадърс на 15 септември 2008 г. След това правителството на Обама наля $700 000 000 000 големите финансови структури, чиято алчност доведе света до незапомнената икономическа кризца, в която сме вече девета година! 45 млрд. погълна Ситибанк!



Кои са хората на Сити, които влизат в кабинета Обама 1? Предложеният Робърт Гейтс става министър на отбраната, Джанет Наполетано става шеф на вътрешните работи, Ерик Холдър става глав.прокурор и министър на правосъдието, Рам Емануел става шеф на администрацията на Белия дом – в САЩ тази позиция е нещо като нашия министър-председател, Арни Дънкан поема образованието, Катлийн Сибелиус – здравеопазването, Петър Орчаг взема бюджета. За най-възловия финансов министър от 3 оферти на Сити е избран Тимъти Гайтнър, по онова време шеф на Federal Reserve Bank, който заедно с колегата си от предишната администрация на Буш – Хенри Полсън, бивш шеф на Голдман Сакс, и с Бен Бернаке – шеф на Фед образуваха световната финансова криза. Списъкът на Сити съдържа общо 31 имена, до едно намерили супер топ позиции във властта.










Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и креативност

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и