Свързани новини

17.10.2016 17:00

50 години Слави. А сега накъде?

Видян 2927 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„7 години Ку-ку – 7 години демокрация” се наричаше едно от култовите издания на класическото тв шоу, което произведе Слави Трифонов и цял отбор звезди, както и „това, което имаме като български шоубизнес”, както би се изразил Цветан Цветанов.
На 18 октомври имаме 50 години Слави. Всички знаем за него всичко, защото му се случи пред очите ни за последните 25 години. Въпросът е какво следва?



Ще се превърне ли „папата на шоубизнеса”, както го определи легендата Кеворк Кеворкян, в политическа фигура?
Ще бъде ли той новият Бойко Борисов, който също както стария през 2006 г., пропусна президентските избори, на които вероятно би победил, обещавайки, че тепърва ще мачка лошите?



Това, което е сигурно, е безплатният концерт на Слави, събиращ след 10 дни на Орлов мост  купища знаменитости за реклама на предизвикания от него референдум, който може да промени политическата система в страната на 6 ноември.



Спомняме си първия национален референдум – за АЕЦ Белене през зимата на недоволството 2013 г. Възможно ли е третият, определян от всички като „референдума на Слави”, предстоящ на 6 ноември, да даде старт на ново обръщане на палачинката, както стана след допитването преди 3 години? Ето това се пита в задачата.



Днес политиците ще помогнат на Слави, без да искат, тъй като ще признаят гласовете Не подкрепям никого за действителни и така ще вдигнат активността на президентските избори, които вървят заедно с референдума. За да бъде той действителен, трябва на него да гласуват поне толкова хора, колкото на последния парламентарен вот. Който пък се прочу със своята ниска активност.
Важно е да се знае също какво следва от референдума? Ще помогне ли той на Слави да се превърне в поредния лидер, дошъл на върха на вълната, както Царя и лансирания първо от него и не без съществената тв подкрепа на самия Трифонов Бойко Борисов. Който пък, по ирония на съдбата, отнесе Тройната коалиция ... на Царя. Симеон управлява 8 години. Догодина толкова ще му се съберат и на Борисов. Както е казал другарят Маркс: „Историята се повтаря като фарс”. Ще бъде ли Слави за Бойко онова, което самият той беше за Царя?



Всички знаем една друга история, разказана от Борисов, как Трифонов бил искал 50% от ГЕРБ. Сиреч, от властта. И това разделило двамата приятели. Тогава звучеше като изгубена кауза...
Нещата се променят. Защото пред Слави се отваря възможността не за 50, а за 100% от властта, каквато и да бъде абревиатурата на управляващата партия. Въпросът е иска ли Трифонов, също на 50 години, на колкото беше Борисов, когато стана премиер, да влезе в кабинет №1?
 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

близнаци