Свързани новини

03.10.2016 17:40

И София пламва с протест срещу „бежанците”

Видян 3132 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

И София пламва с протест срещу „бежанците”. На 7 октомври от 20:00 ч. шествието ще тръгне от площад Св. Неделя, ще мине през бул. Мария Луиза и ще спре на Лъвов мост.


Мястото не е избрано случайно. От Лъвов мост, на метри от паспортната служба, всеки ден тръгват маршрутките, които превозват нелегалните до сръбската граница. А организатор на протеста е движението Национална съпротива.


 "Целта ни е да изгоним мигрантите. И не само от улицата. Искаме лагерите за мигранти да бъдат извън територията на България. Турция е добро решение. Все пак са с еднаква религия и по-добре ще се приобщят към турската култура, отколкото към българската", коментира Николай Йовев от Национална съпротива пред Bulgaria ON AIR.


Другата причина за недоволството на хората е, че районът между Централна гара, Лъвов мост и Банята постоянно е тероризиран от мигрантите. Той дори вече носи прозвището Малкия Багдад.


"Хората, които живеят в района на Лъвов мост сами потърсиха помощта ни. При нас дойде една жена, която е обирана три пъти от един и същ арабин и полицията нищо не е направила. След това дойде и едно момче, което ни показа къде ножът на обирджията е прерязал врата му. Чухме дори за случай на убийство, за което никой не е разгласил", обясни лидерът на националистическото движение Благовест Асенов.


Оказва се, че част от мигрантите, които се навъртат около Сточна гара, са дошли от лагера в Харманли, а с тяхната поява и напрежението в квартала нараства.


В града на Белоногата положението също е сериозно. Там броят на мигрантите се очаква да достигне 5 000 души при 10-12 000 местни, които реално живеят там, съобщи  The Bulgarian Times.


По информация на Харман БГ приемът на нови кандидати за международна закрила, които в болшинството си не се нуждаят, от две седмици не е паднал под 100 души на ден.


Според официални данни на ДАБ, на 13 септември, 2016 г. в РПЦ Харманли е имало 2319 мигранти.


И ето резонните въпроси – колко хора може да побере този център, след като нови, приблизително 1600 души, добавени към тези от 13 септември 2319, прави близо 4000 нелегални в момента. С разширенията на РПЦ-то те ще набъбнат до 5000! Кой допуска това критично струпване на едно място на млади и видимо агресивни  – поне от досегашните им действия, млади мъже и тийнейджъри от Афганистан, Ирак и Пакистан.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и креативност

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и