Свързани новини

03.10.2016 13:45

Мощна банкова криза в Германия, алармира Стратфор

Видян 3648 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 3.6667
много слаба слаба добра много добра страхотна

Германия е в тежка банкова криза, след като двете най-големи банки в страната изпитват проблеми, каквито не помнят. Напомняме, че тази държава е най-големият пазар за България, както и основен източник на еврофондовете, които ни крепят от 2009 г. насам, при практичеки липсващи инвестиции.



Американската агенция Стратфор, смятана за мозъчния тръст на управляващата в САЩ Демократическа партия, за ЦРУ в сянка и чиито прогнози винаги се сбъдват, анализира картината. Тя фиксира двата удара от последната седмица – очакваната глоба от 14 милиарда долара заради незаконни стъпки на Дойче банк по време на ипотечната криза в Америка и признанието на Комерцбанк, че ще отреже 10 000 работни места, за да спести разходи с цел спасяването си.



Стратфор подчертава спешната визита на шефа на Европейската централна банка Марио Драги в Бундестага – парламента на Германия с недвусмисленото послание: „Вашата неуместна монетарна политика разрушава икономиката на страната, вземете спешни адекватни мерки”.



Това предизвика Меркел, при това не кога да е, а през почивните дни, да се срещне с ръководството на Дойче банк и да бъде обсъдено какво се случва при възможен фалит. Опциите, за които се говори са две – дискретна молба към акционерите за набиване на още пари в банката, което се разглежда като по-малката вероятност, и организиране от правителството на държавни институции, които да излеят в трезора пари на данъкоплатците
, подкрепяни от желаещи банки, ако има такива.
Докато размишленията текат, акциите на Дойче банк – гръбнака на немската икономика десетилетия наред, постигат нови и нови дъна на курсовете си и надминават дори най-лошите очаквания.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

дева