20.09.2016 15:18

Пускат на търг ВУЗ

Видян 1326 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Частен съдебен изпълнител е пуснал на търг Висшето училище по застраховане и финанси в квартал Овча Купел в столицата. Сградата е с първоначална цена около 5,5 млн. лв., но върху тази сума купувачът ще трябва да плати допълнително и ДДС. Имотът е с разгъната застроена площ от 3 664,73 кв. м. и е на 5 етажа. В него освен учебни помещения, има архив, книжарница и библиотека.



Друг ЧСИ е пуснал близо 12 000 бутилки с руска водка, предаде Монитор. Първоначалната цена за ценния алкохол е 110730 лв, като всеки който иска да участва в наддаването за бутилките ще трябва да внесе по сметката на ЧСИ-то 10% от тях като задатък. Самият търг пък ще се проведе в една от тръжните зали на Софийския районен съд на 20-и октомври. Тогава ще бъдат отворени и наддавателните предложения на кандидат-купувачите. Ако някой пък е готов да плати повече от най-високата оферта, ще може да направи на място и устно предложение.



Самите бутилки с руска водка в момента се съхраняват в данъчен склад в столицата. Алкохолът е иззет заради дълг на вносителя към собствениците на данъчни склад. Търговецът дълго не плащал наема за съхранението на акцизните стоки и така навъртял дълг от близо 40 бона. Към тях в цената на алкохола са добавени и дължимия за водките акциз и ДДС които трябва да бъдат платени на държавата. След като са били иззети, бутилките с водка са проверени от вещо лице, което е изготвило и оценката им. Шишета са от почти непозната у нас руска марка, която обаче доста ценна. Според запознати с казуса, търговецът внесъл твърде голямо количество от водката, която все още не е популярна у нас и не успял да я пласира и така натрупал дълга към склада. Иззетите бутилки са 9 вида, като единичната цена на най-скъпия вид е близо 200 лв. на дребно. В някои от шишета пък има сребърни монети или други ценни амулети, които допълнително ги оскъпяват.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

овен

Днешният ден ви носи енергия за нови начинания

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днешният ден ви носи енергия за нови начинания.