Свързани новини

27.01.2009 09:30

Роми и араби делят гето на пъпа на София

Видян 4578 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Роми и араби развиват успешно от десетилетия насам криминалния си бизнес в гето, обхващащо значителна част от идеалния център на София. Двата етноса показват завидно разбирателство помежду си, разпределили са далаверите и не влизат в прирекания.


От страната на “Мария Луиза” край Женския пазар са се настанили ромските босовете на проституцията. Между джамията до Халите и Лъвов мост човек може да забележи доста съмнителни хотелчета, наподобяващи много на бардаци. Вечер платната и тротоарите се изпълват с мургави жрици на любовта. Районът е препълнен и с невръсни просяци. Често техните покровители пристигат с лъскави лимузини и ги прибират за финансов отчет. Джебчиите дебнат отвсякъде. Мобилни търговци угласят квартала с оферти за какви ли не стоки, от гащи за левче, до пиратки за кефче. Циганската мафия държи и десетки павилиони и сергии на и около пазара, коя законна, коя не. Пешеходците едва ли не трябва да прескачат продавачите, голяма част от които едва ли биха могли да извадят разрешителното за търговия на тротоара.


Пазарът е рая на контрабандните стоки. Обществена тайна е, че това е едно от средищата за пласиране на цигари без бандерол. На всикото отгоре, минувачите са застрашени от многото рушашти се сгради-убийци, които “красят” центъра на столицата ни.


От другата страна на пазара, по бул. “Хр. Ботев” и перпендикулярдните му улици, сред които “Симеон”, е емирството на арабите. Миризмата на дюнерите се усеща надалеч. Мястото е препълнено с магазинчета за авточасти и заведения за арабска храна, които се водят за легалния бизнес на обитателите на района. Впечатление обаче правят и скъпите БМВ-та, паркирани пред дюкяните. Минувачите често се питат толкоз ли се изкарва от авточасти, та да си купиш возило за 100 бона. Статистиката на ченгетата пък сочи, че значителна част от пазара на дрога се държи именно от араби.


Напълно логични за района са и престъпленията от тежък характер. Миналата година 41-годишен иракчанин бе ликвидиран с арбалет, в един от споменатите автомагазини на ул. “Симеон”. Жестокото убийство доказа за, че бизнеса в гетото на арабите не засяга само търговията с дюнери и авточасти.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

лъв