6 марки майонеза от общо 16, предлагани в търговската мрежа, се правят без яйца, но за сметка на това са с различни консерванти, оцветители и огромно количество въглехидрати, показа изследване на Активни потребители. По думите на изпълнителния директор на асоциацията Богомил Николов, прочитът на етикетите показа пълно разминаване на наложената в България рецептура с известните международни стандарти. Вместо 65 – 80% масленост, у нас декларираните стойности са средно 34,4%. При 8 от марките, установените мазнини са по-ниски от посочените от производителите с цел пестене на пари чрез влагане на по-малко олио.
Както 19’ вече писа изследване на Активни потребители показа и отклонения от рецептата за бяло саламурено сирене, а в един от изследваните продукти, който се продаваше като сирене, нямаше мляко.
19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.
Толерира се използването на кирилица.
Няма коментари към тази новина !
бТВ Синема 28 април 21:00ч.
Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу