Свързани новини

08.06.2016 17:38

Нетаняху покани Русия да инвестира в газовите му находища

Видян 2435 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Целта на второто посещение на израелския премиер Бенямин Нетаняху в Москва само в рамките на месец и половина стана ясна. Лидерът на една от най-влиятелните държави в света покани руските компании да инвестират в находищата на газ, които бяха открити в Средиземно море между израелския и кипърския бряг.



Какво означават думите му в превод? Газпром ще поеме контрола върху търговията със  синьо гориво от тази територия, както изкупува и целия газ на Азербайджан. Така Европа на практика не може да си осигури диферсификация на доставките. Не е случайно, че през последната година Москва се сближи изключително много и с члена на ЕС Кипър, където дори направи своя военна база, насърчи неимоверно потока туристи и миналото и това лято. Тя дори посредничи при настъпилото изведнъж след 40 години война и напрежение затопляне между признатия от цял свят гръцкоезичен Кипър и турската окупирана част, призната единствено от Анкара.



Напомняме, че Израел не поддържа санкциите срещу Русия, освен това от месеци Нетаняху е не в лоши, а направо в скандални отношения с американския президент Обама. Той съобщи, че е постигнал с Путин стратегически договори в облостта на военната промишленост, селското  стопанство и по-точно – млечния сектор. Като трофей еврейският премиер получи танк, който съветската армия е пленила през 1982 г. по време на войната в Ливан. Накрая двамата лидери обявиха, че тече работа по декларация за общ пазар между Израел, където 20% от населението са рускоезични, и Евразийския съюз, воден от Кремъл. Доволни от постигнатите резултати, Путин и Нетаняху посетиха концерт в Большой театр, изнесен съвместно от първата трупа на Русия и тази на израелската опера.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

телец