Свързани новини

30.05.2016 16:35

Спряха поръчката за ”електронни” винетки от хартия

Видян 1755 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Спряна е обществената поръчка за електронни винетки, защото процедурата се обжалва, каза пред БНТ шефът на Пътната агенция инж. Лазар Лазаров.По думите му, процедурата се обжалва от „неизвестна за фирма Мархинженеринг". "Подозираме, че това е жалба, която е пусната с цел да облекчи някого при подготвянето на документи или пък да отложи във времето изпълнението на тази система”, добави той. И без да се замисля, че е простосмъртен български гражданин чистосърдечно обяснява как целта на поръчката за „електронните винетки”, които всъщност са хартиени и ще важат за цялата територия, което го няма никъде по света, той приказва: „С пускането на ТОЛ-системата реално се засягат много интереси, но най-вече на тези, които досега пътуваха почти безплатно по българските пътища. Дори в Гърция цената за преминаване на лек автомобил, да не говорим за европейските страни, където е десетократно по-висока".



В същото време стана ясно, че разследващи полицаи от ГДБОП провалят и саботират разследването на дейността на фирма Агромах, както заяви зам. - главния прокурор Борислав Сарафов. В началото на март – след операция на прокуратурата и ГДБОП, започна разследване на дейността на фирмата за укриване на данъци за 14 млн. лв.  Тяучаства в строежа на някои от сериозните инфраструктурни обекти у нас – пример е ремонтираната в момента няма и година след пуска магистрала Марица, след като това вече се случи с още по-пресната и пак правена от Агромах АМ Струма. В деня на операция от офиса на фирмата бяха иззети близо 1 млн. евро, като същия ден бяха разпитани и редица свидетели, показанията на които категорично подкрепяха обвинителната теза, припомня Сарафов.



А ние напомняме, че шеметният скок на Агромах странно съвпада по време с връщането на инж. Лазаров в АПИ. Както и заплащането по спорна схема на милиони от държавата към Агромах, които са били дължими на съвсем друга фирма. Шокиращото е, че така са измамени Фондът за гарантиране на влоговете и синдиците на КТБ, при които трябваше да влязат парите, както 19 минути писа в свое разследване в началото  на годината.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

рак

Очаква ви продуктивен ден

Очаква ви продуктивен ден, ако успеете да организирате