26.04.2016 17:14

Топлофикация София стартира отчитането на уредите за дялово разпределение

Видян 3811 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Интервю с инж. Филип Фиков – началник отдел „Дялово разпределение и енергийни услуги“ в „Топлофикация София“ ЕАД.



Какви са резултатите от работата на „Топлофикация София” като топлинен счетоводител?

Столичната Топлофикация има лиценз за извършване на дялово разпределение от 2011 г., но реално предлага услугата от 2013 г. Започнахме с обслужването на 11 сгради, а сега сме предпочетени като топлинен счетоводител от 28 400 клиенти в над 800 сгради. Фокусът в нашата работа е повишаване качеството на услугата и подобряване  комуникацията с клиентите, защото имаме желание за дългосрочно и успешно сътрудничество с тях. Стремим се повече да общуваме с тях, да разбираме желанията и нагласите им, за да предложим най-подходящото решение за всеки конкретен случай. В сградите, които обслужваме, търсим ефективни модели за защита на потребителите от кражби на топлинна енергия. Във всеки обект монтираме пломби и стикери на проблемните места, като при следващо посещение проверяваме целостта и номерата им. При констатирана злоупотреба, начисляваме на абоната нормативно регламентираните в тези случаи количества енергия за целия отоплителен сезон, така че съседите, за чиято сметка е консумирано, не са ощетени. Изготвили сме база данни с номерата на пломбите и местата на монтажа им, като по този начин извършваме реален контрол в сградите, на които сме топлинен счетоводител. Хората, са доволни от нашите услуги и споделят впечатленията си. Много от новите ни клиентите миналата година дойдоха, привлечени от добрите  резултати в сгради на свои познати.  



Започнахте ли вече отчетната кампания за изминалия сезон?



Вече имаме изготвени графици за отчет, разлепени във входовете на сградите и нашите служители започнаха посещенията. Много важно е всички живущи да осигурят достъп, за да бъдат извършени коректни отчети. Така ще имаме възможност да изготвим бързо и  точно изравнителните сметки и  няма да се налага те да бъдат преработвани поради по-късните отчети в отделни жилища. Отчитането на всеки апартамент оказва влияние върху изравнителните сметки на останалите. При допълнително отчитане, всички в рамките на етажната собственост получават коригирани изравнителни сметки. И тогава хората с право са недоволни, питат по колко изравнителни сметки ще получават и дори започват да се съмняват в коректността им. Ето защо отново приканваме  да се осигури достъп до всички жилища, включително и в апартаментите, където отоплителните тела не се използват или са свалени.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес се съсредоточете върху личните си проекти и амбиции


Днес се съсредоточете върху личните си проекти и