Свързани новини

31.03.2016 13:23

Цацаров: Корупционната схема в ДАИ ще се възпроизведе отново

Видян 2937 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Очаква се най-малко седем-осем да са обвинените длъжностни лица след вчерашната спецоперация в Изпълнителна Агенция "Автомобилна администрация", предаде БНР. Задържани са 16 души, сред които е и директорът на Агенцията Цветелин Цветанов, каза главният прокурор Сотир Цацаров. Обвинител номер едно предупреди:


Ние ще изправим пред съд хората, които са участвали в тази корупционна схема. Тя ще се възпроизведе отново, защото просто агенцията издава всичко онова, което е необходимо, за да имате два товарни автомобила, за да имате няколко таксиметрови автомобила и най-сетне автомобилите на агенцията са по пътищата, които проверяват професионалните шофьори и извършвания превоз. Казано по друг начин, държавата трябва да прецени, дали всичко това да продължава да бъде концентрирано в едно структурно звено на нейната администрация и дали тези режими трябва да продължават по този начин. Защото цялата корупционна схема се възпроизвежда, на практика сменят се само хората през определени периоди.


Операцията се планира от няколко месеца. Тя  е продължила цяла нощ, като са извършени претърсвания и изземвания на 54 адреса. Работи се по няколко линии, една от тях е съзнателното манипулиране на изпитите. Например, във Видин – у инспектори, които днес е трябвало да проведат изпит за любители шофьори, са открити готови решени тестове. При обиските са открити и пари.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес се съсредоточете върху личните си проекти и амбиции


Днес се съсредоточете върху личните си проекти и