Свързани новини

20.01.2009 11:15

Тадич: "Косово няма цена"

Видян 1940 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сръбският президент Борис Тадич каза, че страната не се е отдалечила от европейската си перспектива нито за милиметър, но в същото време подчерта, че "Косово няма цена".


Сърбите в Косово е напълно оправдано да се тревожат за живота си след като бе обявено, че там ще се създават Силите за сигурност на Косово и ние ще настояваме те да бъдат разформировани, каза още президентът пред б92. "Една от най-важните задачи за сръбското правителство през 2009 година ще бъде да се преборим с финансовата криза и да запазим работните места", каза още Тадич. Той категорично се противопостави на създаването на косовските сили и се обяви за превръщането на Косово в демилитаризирана зона, където ще бъде гарантирана сигурността на страната. Борис Тадич смята, че страната не трябва да се отказва от битката за запазването на териториалната цялост на републиката и продължаването на процеса на евроинтеграция. Трябва да направим всичко за постигането на тези две цели, подчерта още сръбският държавен глава. "Големият съюзник в тази политическа борба на Сърбия за запазване на териториалния интегритет е фактът, че в Европа има страни, които никога няма да признаят независимостта на Косово. Докато има такива държави Европа няма да можи да ни поставя условия", каза още Тадич. Той отново подчерта, че никой в Европа не е обвързвал признаването на Косово с европейската интеграция на страната.
БГНЕС припомня, че Косово обяви независимост на 17 февруари миналата година. До момента бившата сръбска провинция е призната от над 50 държави по света, включително и от България.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще сте чаровни и мили

Днес ще сте чаровни и мили, общуването ще ви се отдава с