Свързани новини

24.03.2016 12:36

Ердоган: Върнахме на ЕС брюкселския атентатор лятото, пуснахте го

Видян 3070 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     Един от атентаторите в Брюксел е бил върнат от Турция на ЕС като заподозрян за тероризъм, но властите в Европа са преценили, че не е опасен и са го пуснали. Това съобщи президентът Ердоган като датира залавянето на ислямиста през юни миналата година край граничния за страната му град Газиантеп, на един хвърлей място от Сирия. Сиреч, това е пореден „бежанец” от групата, извършила атентатите в Париж през ноември и в Брюксел миналия ден. Всички те са влезли в ЕС през 2015 г. като „мигранти”, след подготовка в лагерите на „демократичната опозиция” срещу режима на Асад, която България снабдява с оръжие и събра на конференция у нас.
Според Ердоган след залавянето си от турските власти Ибрахим  ел Бакрауи е бил експулсиран. „Въпреки всичките ни предупреждения, че тази персона е терористичен боец, Белгия не установи негови връзки и го пусна”.
Белгийският министър на правосъдието Коен Геенс не отрече факта на задържането от Турция, но поправи Ердоган, че експулсирането на престъпника било в Холандия. А оттам го пуснали на свобода, понеже 30-годишният белгийски поданик „не бил известен като терорист, а за обичайни провинения с ниска опасност”.



Фламандският канал VRT разкри, че през 2014 г. Ибрахим ел Бакрауи е пуснат от затвора в Белгия след излежаване на 4 години от 10-летна присъда за въоръжен грабеж. По-интересното е, че заедно с още 300 поданици на еврокралството той отива да се бие на страната на ИДИЛ. Белгия е с най-много бойци в ДАЕШ на глава от населението в целия ЕС. Смята се, че поне 5% от мюсюлманската общност в страната са радикалисти, но правителството нищо не прави по темата, заради което е широко критикувано в Европа.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

водолей

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и креативност

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и