Свързани новини

24.03.2016 11:41

САЩ би аларма за заплаха от терористичен акт в София

Видян 1555 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

      Във Фейсбук Държавният департамент на САЩ пусна съобщение, което предупреждава за възможна заплаха срещу неуточнена линия или линии на градския транспорт в близост до хотел Плиска в София. Информацията е била публикувана на 23 март след 23 ч. В съобщението на Външното министерство на САЩ се казва, че се препоръчва на американските граждани да избягват този район и да намерят алтернативен начин за придвижване.


"Няма опасност от атентат в района на хотел Плиска‘’, увери главсекът на МВР Георги Костов вчера. Все пак сигнал е бил подаден, но той се оказал недействителен и затова и в района на кв. Изток е имало засилено полицейско присъствие.


По думите на председателят на ДАНС Димитър Георгиев информацията за готвен атентат около хотел Плиска не отговаря на истината. Сигналът, който службите ни са проверявали, е подаден първоначално на тел. 112, проверен е от ДАНС и МВР. Установено е, че става въпрос за неуредени любовни отношения между българин и чуждестранен гражданин.


 Кметът на София Йорданка Фандъкова също е провела разговори със службите за сигурност и препоръча на гражданите да бъдат бдителни, но да не се поддават на паника.


 „Аз не мога да коментирам американските дипломати, но мога да кажа, че в случая такава глупост, не им прави чест“, заяви пред журналисти премиерът Бойко Борисов.


Междувременно около обяд вчера Американското посолство отмени тревогата за заплаха в София в съобщение на фейсбук страницата си. "Предупреждението за сигурността, разпространено до американските граждани по отношение на заплахите, вече не е в сила", гласи то.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион