Свързани новини

20.01.2009 09:56

Столичният инспекторат проверява незаконните реклами

Видян 1581 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Столичният инспекторат продължава ежедневно работата си по проверка на търговските обекти на територията на столицата, съобщиха от пресцентъра на СО, цитирани от БГНЕС.


За месеците октомври, ноември и декември 2008 г. са глобени 344 незаконни амбулантни търговци за 3530 лв. и са съставени 401 акта за административни нарушения.
За пет месеца са премахнати 218 незаконни павилиона и сергии. А приетите преди няколко дни изменения в Наредбата за рекламите и преместваемите съоръжения ще дадат възможност на общината да изчисти софийските улици от незаконните сергии, павилиони и рекламни пана, тъй като за нарушителите се предвиждат изключително високи санкции. Въпреки липсата на ясни правила по отношение на рекламната дейност, в последната половин година инспекторите на Столичния инспекторат са демонтирали 70 незаконни билборда, почистили са от афиши и плакати 3600 кв. м площ на 2115 стълба на електропреносната и електротранспортната мрежа на столицата, свалили са 118 табели и транспаранти от стълбовете и са наложили глоби в размер на 1000 лв. за поставени рекламни елементи в зелените площи на града.
Във връзка с многократните жалби на граждани на «Женския пазар» съвместно работят на две смени, включително събота и неделя, Столичният инспекторат, Общинска полиция и Трето РУ на СДВР. Глобени са 127 нарушители с квитанции за 1190 лв. Съставени са 265 акта, 9 констативни протокола, задържана е стока на 122 нарушители. От 1 до 9 януари 2009 г. за непочистени от сняг прилежащи територии са наложени глоби в размер на 6900 лв.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

водолей