19.01.2009 18:47

Прибраха 100 българи, търгували с кокаин в Южна Америка

Видян 2138 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Африканци набирали у нас мулета за пренос на дрога


Повече от 100 българи са били задържани за трафика на кокаин в Южна Америка през миналата година. Това съобщи за БНР Тодор Чонов, началник на дирекция „Противодействие на тежката и организирана престъпност”. Нашенците се вербували от нигерийски трафиканти. У нас към момента имало 2-3 африкански групи, които набирали мулета. Отправните им точки за Латинска Америка се разпространявали от Истанбул през Мадрид и Барселона до Брюксел. На курс гълтачите пренасяли между 800 и 1000 грама кокаин. Те пътували с фалшиви документи и различни паспорти при всеки курс. Стандартно им се заплащало по 1000 евро за услугата. Парите си получавали чрез куриерски служби. Петима български моряци пък бяха задържани през декември миналата година за участие в международен канал за трафик на кокаин от Латинска Америка към Европа и Близкия изток.
У нас също са правени опити да се оглежда кокаиновия храст, но тази иновация е претърпяла пълен провал заради несъвместимите климатични условия между България и Южна Америка, научи 19`. За направата на кокаина се ползват листата от южноамериканския храст Кока. Той вирее най-добре в Колумбия и Перу, което дава възможност на тези две страни да захранват цял свят с белия наркотик.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци