Свързани новини

26.02.2016 13:45

МВР и прокуратурата ще пазят обществото от мутрите

Видян 1516 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Прокуратурата и МВР обсъдиха мерки за опазване на обществения ред. Повод за съвместното заседание стана поредният случай на насилие, когато четирима мъже пребиха мъж на Околовръстното шосе в София.


 Амбицията на двете институции е да направят всичко възможно да опазят обществото от мутрите, посочи главният прокурор Сотир Цацаров, предаде БНР. Идеята е да бъде спряна практиката на кортежите пред дискотеките и по пътищата, които предизвикват пътнотранспортни произшествия. Затова от прокуратурата са поискали от МВР за пореден път да бъде подготвен регистър за притежаваните оръжия от частни лица, включително ще се прави проверка на охранителните фирми.


 Сега имаше обещание, че със съвместни действия между МВР и прокуратурата този регистър ще бъде факт.


 Главният прокурор посочи, че прокуратурата ще спази обещанието си и днес в Районния съд ще бъде внесено искане за постоянното задържане на четиримата нападатели.


Възникналият конкретен инцидент е страшно неприятен и в същото време е поразяващ със своята бих казал наглост и съзнание за тотално несъобразяване с обществения ред. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров на брифинг по повод побоя, който в сряда четирима мъже нанесоха на семейство на Околовръстното шосе в София, предаде Фокус.


"Първата моя мисъл е, че като държавни органи трябва да спрем да вървим след пожара или след реакцията на медиите", посочи той. "Нашата реакция винаги е последваща. За съжаление тази последваща реакция, освен всичко друго не е и системна", допълни главният прокурор. По думите му, реакцията на държавните органи е винаги по конкретен повод, който във всички случаи не е добър и става обществено достояние благодарение на медиите. "Трябва да се търсят системни решения и подходът като цяло да бъде променен", заяви Сотир Цацаров.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

дева