Свързани новини

20.02.2016 10:23

Камерън издейства специален статут на Великобритания в ЕС

Видян 3013 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    След дълго продължили преговори на лидерите на страните-членки на Ес, Великобритания постигна споразумение за своето членство в Евросъюза, съобщава Фокус. Британският премиер Дейвид Камерън потвърди, че е постигнал споразумение за предоставянето на специален статут на Великобритания и след това обеща, че ще призове гражданите на Великобритания да гласуват за оставането на страната в ЕС по време на референдума за членство.


„Това е достатъчно за мен, да отправя препоръка, че Великобритания трябва да остане в Европейския съюз“, заяви Камерън след приключване на преговорите с европейските лидери в Брюксел.


Британският премиер Дейвид Камерън заяви, че е обезпечил условията, поставени в началото на преговорния процес, постигайки специален статут за Великобритания в ЕС.


По думите на Камерън той е обезпечил нови защити на страните, които не са членки на еврозоната, намаляване на бюрокрацията с цел Европа да стане по-конкурентноспособна, намаляване на миграцията в рамките на ЕС, включително „извънредна пауза“, която означава, че имигрантите от страните-членки на ЕС ще трябва да чакат четири години за да получат пълен достъп до британската социална система и че ще бъде направено изключение за обединеното кралство по създаването на по-тесен политически съюз. Дейвид Камерън подчерта че Великобритания „перманентно“ ще остане извън движението на ЕС към по-тесен съюз и никога няма да се присъедини към Еврозоната.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

лъв