Свързани новини

18.12.2015 09:52

Борисов: На Путин вече му е ясно защо е спрян Южен поток

Видян 3259 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Руският президент Владимир Путин вече е разбрал, че спирането на проекта за газопровод Южен поток не е, защото България е била против Русия, а защото е изпълнявала като лоялен член на Европейския съюз наложените санкции. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в Брюксел на срещата на правителствените и държавни глави на страните от Евросъюза, съобщава БГНЕС.


 „Днес и руският президент е дал интервю, в което вече и на него му е ясно, че Европейската комисия и спирането на Южен поток беше заради това, че България не е била против Русия, а е изпълнявала като лоялен член всички санкции, разпоредби и Третия енергиен пакет и изискванията, които сме имали към всички газови проекти“, каза Борисов. Той заяви, че се е срещнал с германския канцлер Ангела Меркел, с която са обсъдили енергийни проблеми и по-конкретно газовия хъб с „хубавото име Балкан“.


„Газовият разпределител, който може да поеме газ от нашите три находища, които имаме и от интерконектора, който правим с Гърция и азерският газ, който би могъл да дойде в бъдеще от посока Турция. И разбира се ако те /Русия – бел.ред./ желаят да докарат газ до нашия бряг, до нашата граница по същия начин, както се случва „Северен поток 2“, частни компании да го купуват, да си плащат транзитните такси по нашите газови магистрали, а България да печели от това“, добави премиерът. Борисов посочи, че е „искал все пак един от важните хора /Меркел – бел.ред./ в Европа да знае за нашите планове“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

телец