Свързани новини

09.12.2015 12:29

САЩ ограничават безвизовото пътуване

Видян 1779 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Американският Конгрес прие във вторник проектозакон, който ограничава безвизовото пътуване в САЩ на гражданите на някои страни. Текстът е разработен от гледна точка на терористичната заплаха, в това число атентатите в Париж и стрелбата в Сан Бернардино, Калифорния, през ноември, извършени от имигранти от мюсюлмански държави, съобщава ТАСС.


"За" проектозакона гласуваха 407 конгресмени, против - само 19. Очаква се той да бъде одобрен от Сената, а след това подписан от президента Барак Обама.


Проектозаконът засилва граничния контрол и въвежда някои ограничения за гражданите на 38 страни, близки съюзници на САЩ, в това число и членове на НАТО, на които е разрешено безвизово пътуване на американска територия. Текстът предвижда онези, които са посещавали Ирак, Сирия, Иран или Судан през последните пет години, да могат да влизат в САЩ само след издаването на виза, предшествано от необходимите проверки.


Тази мярка ще засегне и хората с двойно гражданство, едното от които е в някоя от споменатите страни, например френско-иранско гражданство, дори и тези хора никога да не са посещавали Иран.


Ирак и Сирия се смятат за зони с повишен риск, в които действа терористичната групировка Ислямска държава, докато Иран и Судан се намират отпреди това в американския списък на държавите, подкрепящи тероризма.


Програмата за безвизово пътуване в САЩ за гражданите на западните държави стартира през 1986 г. с цел развитие на туризма и укрепване на двустранните връзки. Тя позволява на гражданите на тези страни да пребивават в САЩ без виза в продължение на 90 дни. Ежегодно от нея се ползваха 20 млн. души.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

телец

Този ден е малко по-интелектуален за вас

Този ден е малко по-интелектуален за вас, с други думи -