Свързани новини

18.09.2008 13:47

Европейската комисия отложи делото за тел.112 с 3 месеца

Видян 1487 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Колежът на Европейската комисия взе решение да удължи с три месеца срока за внасяне на делото в съда на европейските общностти за тел. 112. Това съобщиха от пресслужбата на представителството на България в ЕС, цитирани от БГНЕС.


Министерството на извънредните ситуации стартира в началото на 2008 г. изграждането на центровете от Националната система за спешни повиквания с единния европейски номер. В момента услугата има покритие на 66.68 % от територията на Република България, осигурявано от функциониращите Районни центрове в София, Русе, Монтана и Бургас. До края на септември 2008 г. предстои стартиране на центровете в Кърджали и Варна, с което от 30.09.2008 г. Националната система за спешни повиквания с единен европейски номер - 112 ще функционира на територията на цялата страна. По този начин ще бъдат изпълнени изискванията на Брюксел, заложени в Директивата за универсалната услуга и ще отпадне основанието за завеждане на дело пред Съда на ЕО.
Министерството на извънредните ситуации реално успя да изгради центровете за 9 месеца – един изключително кратък срок за финализирането на такава сложна и високотехнологична система. Благодарение на този факт, както и поради ефективната комуникация между администрацията на Министерството и ЕК беше постигнато това благоприятно за страната ни решение.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

риби