07.11.2015 10:26

Сорос: Европа да приема по 1 млн. мигранти годишно

Видян 1476 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Американският финансист Джордж Сорос публикува план за справяне с бежанската криза на Стария континент, който предвижда Европейският съюз /ЕС/ всяка година да приема на своя територия поне един милион бежанци и търсещи убежище.

Планът предвижда през първите две години всеки един от мигрантите да получава по 15 000 евро, които те да използват за настаняване, здравеопазване и образование. Според Сорос бежанците трябва да бъдат настанявани "там където поискат". В плана е записано ЕС да гарантира и финансирането на помощите за бежанците в Ливан, Турция и Йордания, както и да създаде икономически зони по тези места, включително и в Тунис и Мароко. Сорос смята, че по този начин ще бъдат привлечени чужди инвеститори и ще бъдат открити работни места за бежанците.


Джордж Сорос призовава и за създаване на специална Агенция за мигрантите в ЕС, защото досегашните институции не функционират и не са ефикасни. За да се сложи край на паниката при тази криза Сорос предлага да бъдат създадени специални канали за търсещите убежище от Гърция и Италия до тяхната крайна дестинация. В петата точка от неговия план пише ЕС да създаде оперативни и финансови договори за спазване на световните стандарти за бежанците. В последната точка от плана на Сорос пише, че ЕС трябва в следващите години да приема поне по един милион мигранти всяка година и в тази работа трябва да включи неправителствените организации, църквата и бизнесмени като спонсори. Планът е публикуван в македонския вестник "Дневник".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

скорпион