Свързани новини

18.10.2015 17:10

За пари ли бе убит „бежанецът” край Средец?

Видян 2250 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Случаят с убития „бежанец” край Средец няма да се размине на нашите власти с откровени лъжи, недомлъвки и псевдо патриотизъм. ООН и Амнести интернешънъл вече настояха за международно разследване по темата. Вероятно то ще започне от самата граница, където токът най-вероятно е бил спрян точно същата нощ „поради неплатени сметки” и спецсистемата за контрол над „диверсанти” не е работела – това си е престъпна безстопанственост на МВР с неговия 1 млрд. бюджет, допълнен с десетки милиони тези дни, да не говорим за ЕРП-тата, които точно този кабинет така брани. 

После международното разследване ще стигне до моста на повече от 30 км от браздата и ИЗВЪН ОБСЕГА НА ДЕЙСТВИЕ НА ГРАНИЧНАТА ПОЛИЦИЯ СПОРЕД СОБСТЕВНИЯ Й ПРАВИЛНИК, която обаче, както знаем, е действала там и резултатът е убийство. 

Още в петък на сайта 19min.bg разбулихме поне 10 неистини от първоначалната версия на МВР – от „престрелка” с 1 куршум до всеки дребен детайл по казуса като например как човек стреля във въздуха (на това му се вика предупредителен изстрел), а куршумът „рикошира” встрани „в подмостовото пространство", което е на 60 м встрани и на само 2-3 м по-високо. 

За да не бъдем обвинени в негативизъм, особено след като разбихме (само с квалификацията четене на кримки) „убедителните” обяснения на МВР за също неясния инцидент с 3 жертви в тунела Витиня едва седмица по-рано, цитираме мнението на Александър Урумов:

„Има нещо гнило под моста в Средец:

1. Този мост - казано на чист прабългарски - е ноторно известен сред местните овчари като място за извозване на бежанци. Бусовете ги чакали направо под моста(по новините на БНТ). А е добре известно, че каналджийството е супер доходен и супер добре организиран бизнес. Поради което, 

2. Твърдението как едни трима невинни полицаи се разхождат с риск за живота си и са изненадани коварно от 54 кръвожадни бегълци изглежда неубедително. Щом това място го знаят и овчарите, даже е смешно, нали?

3. На това малко пространство (от тв кадрите е видно) 3-ма полицаи и 54 бежанци са били буквално натъпкани един до друг. Поради което, 

4. По-скоро двете страни са се срещнали там, нежели да са се изненадали. Прилича повече на уговорена офис среща, отколкото на каквато и да е внезапност. Защото

5. Какво иначе са правили точно тези 3-ма полицаи под точно този мост, който е автогара разпределителна с 54 бежанци под него?

6. И тогава какъв предупредителен изстрел от такова късо разстояние с такъв очевиден риск и при наличието на толкова хора там? 

7. Ако е било толкова напрегнато, че да се стреля, как така останалите кръвожадни афганистански канибали между 20 и 30 години (б.р. в отлична спортна форма според МВР и с 54-годишен водач), не са отвърнали на огъня? Нали са били въоръжени изверги, готови за бой (б.р. после МВР си призна, че не са били въоръжени, но пък са били 18 пъти по-многочислени)?

8. Как така куршум от рикошет улучва точно бежанец, у когото е намерено оръжие? От рикошет, ама точно уцелва въоръжен човек? Или пистолетът се е появил в джоба му посмъртно?

9. В Русия за подобни случаи се казва, че когато се говори за патриотизъм, някой някъде нещо е откраднал (Салтиков-Шчедрин). У нас през прехода стана ясно едно - когато някой някъде стреля, някой някъде нещо не е дал. Неуредени сметки е утвърдилият се израз.

Искам да кажа на колегите-патриоти - не бързайте с героизирането.

Защото има нещо гнило под моста в Средец”.

Чакаме оставки!




Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

везни

Днес може да се наложи да вземете трудни решения

Днес може да се наложи да вземете трудни решения,