12.10.2015 10:22

Раненият главатар на ИД Абу Бакр ал Багдади се крие в Ал-Букемал

Видян 1468 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Военновъздушните сили на Ирак са успели да унищожат общо 8 важни командира на „Ислямска държава”, включително и аш Шишани, който е заместник на Абу Бакр ал Багдади и се занимава в пропагадната, ас Сури и Абу Саид ал Карбули, който се смяташе за най-добрия полеви командир на „Ислямска държава”, съобщава Блиц. Армията на Ирак потвърди информацията, че лидера на групировката Абу Бакр е тежко ранен, съобщава „Русская весна”, позовавайки се на свой източник. Тази сензационна информация бе предадена на „Русская весна” от опълченеца от Донбас „Тимур”, който се сражава с отряда на кюрдската съпротива и отговаря за координацията на действията със сирийската армия.


„Въпреки изявленията на западните медии, лидерът на терористичната организация „Ислямска държава” все пак е бил ранен при ударите на военновъздушните сили на Ирак по кортежа му в град Карабиля в иракската провинция Анбар. В момента ал Багдади се намира в град Ал-Букемал край иракската граница, където са концентрирани около 1000 бойци”, съобщава „Тимур”.


По-късно командването на иракската армия потвъри, че лидерът на „Ислямска държава” е бил ранен по време на обстрела на конвоя му, а други двама полеви командири, които са били до него, са ликвидирани.


„Абу Бакар ал Багдади е ранен по време на въздушните удари по неговия конвой. Освен това са убити двама полеви командири, които са се намирали в конвоя му. Това са Омар ал Кубейси, който отговаря за финансите в град Абу Камал, и Абу Саад ал Карбули, който координира сигурността по време на придвижването на лидерите на „Ислямска държава”, се казва в официалното съобщение на иракските военни.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

лъв