11.01.2009 16:58

Македония ще избира президент на 22 март

Видян 1547 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентските и местни избори в Македония ще се проведат на 22 март т.г. - съобщи агенция Макфакс. Председателят на Събранието на Република Македония Трайко Веляновски съобщи днес, че в съответствие с конституционните разпоредби е подписал съответните решения.


Веляновски допълни, че след приемането на конституционните поправки, според които за избор на президент вече ще са необходими 40 процента на втори тур, той се е консултирал с лидерите на всички партии и председателя на Държавната изборна комисия и е получил тяхното съгласие за тази дата. Парламентарният председател апелира към всички участници в предсрочните избори към максимално демократична и честна кампания, и към държавните институции, включени в изборния процес, отговорно да си свършат своята работа. В понеделник Държавната изборна комисия ще проведе извънредно заседание, на което ще бъдат определени сроковете на изборните процедури за провеждане на изборите за президент на републиката през 2009 г. и изборите за общински съветници и градоначалници.
Според закона предизборната кампания трае 20 дни преди датата на изборите. Мандатът на президента на държавата е пет години, а на градоначалниците и общинските съветници в местното самоуправление - 4 години. /БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби