Свързани новини

02.10.2015 11:32

Ген.Михо Михов: Не е приемливо турски изтребители да охраняват небето ни

Видян 2074 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Трябва незабавно да се пристъпи към процедура по закупуване на нов многоцелеви изтребител, наред с това да се реши въпроса с ремонта и възстановяването на летателната годност на изтребителите МиГ 29. Това коментира в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ председателят на парламентарната комисия по отбрана ген. Михо Михов от АБВ - бивш началник на Генералния щаб и бивш командващ ВВС. „Няма нищо лошо Полша да се окаже спасение за военната авиация, ние имаме дългогодишни традиции с полската страна, там са се обучавали наши пилоти и инженери. Въпросът е доколко е безопасно по отношение на лицензирането и колко системно полската промишленост ще бъде поддържана с резервни части“, отбеляза генералът. Той бе категоричен, че не възразява Полша да ремонтира изтребителите, но отбеляза, че това не трябва да става за сметка на авиацията, в случай че договорът не сработи.


„ Не бива така лесно да се демонстрира скъсването с руския военно– промишлен комплекс, поради това, че сме съюзници на НАТО. Днес ли се сетихме за това, откога пледираме за нов самолет, 20 години говорим за него“, отбеляза Михо Михов. Той заяви, че събитията, които се разиграха около оставката на командира на ВВС ген. -майор Румен Радев, макар и с елемент на провокация са били полезни.
Той бе категоричен, че България е в състояние да стабилизира военната си авиация и да продължи да участва в интегрираната система на НАТО. За да се случи това обаче, трябват много сили и средства, но и политически компромиси. Той коментира още, че от гледна точка на народопсихологията и историческата ни обремененост не е приемливо турски изтребители да охраняват нашето въздушно пространство.
Михов опроверга информацията, че в авиобаза „Граф Игнатиево“ днес ще има изнесено заседание на Комисията по отбрана заради вчерашните събития. Той уточни, че става въпрос за открит летателен ден, на който ще присъстват официални гости.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

овен

Днешният ден ви носи енергия за нови начинания

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днешният ден ви носи енергия за нови начинания.