30.06.2015 13:40

Ципрас отстъпва пред кредиторите?

Видян 666 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Гръцкият премиер Алексис Ципрас инициира опити за постигане на споразумение с кредиторите в последния момент, пише grreporter. Правителството изглежда готово да отстъпи от снощното категорично “не” на премиера на предложението, което му отправи председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.Промяната в позицията му бе наложена от натиска от страна на европейските институции, опозицията, но и на депутати и евродепутати от СИРИЗА в съчетание с тежката ситуация, която предизвика затварянето на банките. Реакциите от страна на представители на СИРИЗА започнаха вчера и продължиха днес, часове преди изтичането на 6-месечното удължение на спасителната програма.


Според източници от правителството вече са изпратили до Брюксел посланието, че преразглеждат представеното снощи последно предложение на Жан-Клод Юнкер. Сред основните мерки, които се предвиждат в него, е предложение за уреждане на гръцкия държавен дълг до октомври.


Според европейски източници гръцкият премиер трябва да изпрати до полунощ писмо до председателя на Европейската комисия, председателя на Eurogroup Йерун Дайселблум, германския канцлер Ангела Меркел и френския президент Франсоа Оланд.


В него трябва да се посочва, че Гърция приема предложението на институциите – кредитори, както то бе представено в неделя. Единствената промяна в него ще засяга помощите за ниските пенсии. В допълнение Ципрас ще трябва да се ангажира, че ще се обяви в полза на положителния вот на референдума, който свика идващата неделя.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

ДА! Комат в името на формата

ДА! Комат в името на формата

Къде отивате, ако сте в София през ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

дева