23.06.2015 10:45

САЩ разполагат 250 танка и 5000 войници у нас, в Румъния и Полша

Видян 1537 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Командващият силите на НАТО в Европа генерал Филип Брийдлав потвърди плановете на САЩ да разположат танкова бригада на територията на България и други страни от Източна Европа. Това става ясно от инстервю с генерала за „Франкфуртер алгемайне цайтунг“, препечатано от "Руски дневник".


Брийдлав посочва, че планът на Вашингтон предвижда разполагането на 250 танка и 5000 военнослужещи в България, Румъния, Полша, а възможно и в Унгария, както и в балтийските страни. Генералът отбелязва, че плановете на САЩ не противоречат на споразумението между НАТО и Русия от 1997 г., тъй като „числеността на бригадата е достатъчно малка, тя няма да бъде разположена на едно място, а на територията на няколко страни“.


На 13 юни вестник „Ню Йорк таймс“ писа, позовавайки се на високопоставени източници в ръководството на САЩ и страните-членки на НАТО, че Вашингтон възнамерява да разположи допълнителни сухопътни сили, включително и бронирана техника, в страните от Източна Европа. Това, според изданието, се прави за „възпиране на руската заплаха“.


По-късно фактът на преговорите по този въпрос беше потвърден от вицепремиерът и министър на отбраната на Полша Томаш Шемоняк. Президентът на България Росен Плевнелиев и министърът на отбраната на страната Николай Ненчев обаче заявиха, че българските власти не са получили никакви предложения за разполагане на американска бронирана техника на територията на страната, отбелязва РИА „Новости“.


В коментар за разполагането на допълнителни американски сили в Източна Европа, руското външно министерство подчерта, че изпълнението на този план ще подкопае окончателно ключовите положения на Основополагащия договор за отношенията, сътрудничеството и сигурността от 1997г. между НАТО и Русия. Съгласно този договор алиансът пое задължението да не разполага за постоянно собствени въоръжени сили на територията на източноевропейските страни.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

скорпион