Свързани новини

05.01.2009 09:39

Студентският град – едно от гетата на София

Видян 2590 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Много от столичните райони все повече заприличват на гета. След като 19` ви разказа за образувалите се вече емигрантски гета в “Свобода” и “Нови Искър”, следва да отбележим, че Студентският град е уникален по рода си в Европа. Докато в кампусите в другите държави преобладават библиотеките и академичната атмосфера, там е раят на привържениците на пороците. Солидно почерпени и дрогирани младежи кръстосват заведенията в района, които никнат едно връз друго.


По официални данни в Студентския град живеят около 30 хил. души, но реално броят им е два пъти по-голям. Покрай инцидента с пребития до смърт студент пред местната дискотека “Амнезия” самият министър на образованието Даниел Вълчев изказа съмнение, че едва половината от жителите са студенти и живеят легално.


За разлика от другите страни, където на подобни места дори кафенетата са рядкост, българското университетско градче е препълнено от кръчми, които никога не остават празни. За малцина е тайна, че това не са просто места за танци. Там младежите могат да се снабдят с наркотици или пък да попаднат в някое от задължителните за местния начин на живот пиянски мелета.


Според очевидци, които разкриха пред 19` схемите за някои от кръчмите, в които се пласира дрога, обикновено барманите или охраната свързват желаещия да се снабди с наркотик със съответния за района дилър. В кампуса популярните хапчета екстази се наричат “бонбони” или “копчета”, а амфетамините са “конфитюр”. Самите наркотици не се съхраняват в сградата на заведението, а около нея за по-голяма сигурност, разказаха още запознати.


Едни от популярните места в Студентския град са бензиностанцията при 7-ми блок и кафенето на една от интернет залите, която се намира близо до 32-ри блок. Там пред очите на всички пласирали дрога. Очевидци са възмутени от обикалящите наоколо млади момичета, които си търсят “спонсори”. А също така от яките момчета, които демонстрират скъпи автомобили.


Цената на екстазито за неплатежоспособната младеж е паднала до 10-15 лв., естествено за сметка на качеството. От над 200 долара за грам кокаинът в момента върви около 100 долара. Широко употребяваната марихуана пък струва от 4 до 15 лв. за грам. Общо взето всеки пети участва в търговията с трева, но в университетското градче 2-3 са по-утвърдените дилъри. Връзката с тях обикновено става чрез телефона, разказаха запознати.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.