03.01.2009 14:20

Тадич: Косово няма място в ЕС без Сърбия

Видян 1577 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Последните инциденти в Косово потвърждават позицията на Сърбия, че в областта не се зачитат човешките права и преди всичко за неалбанската част от населението, а това се отнася най-много за самите сърби. Това каза в интервю за агенция Фонет сръбският президент Борис Тадич.


"Тази илюзия, че Косово, където доминира албанският етнос, може да се превърне в уважавана държава и цивилизована територия, където хората живеят свободно, независимо от тяхната национална принадлежност, окончателно изчезна", каза още Тадич. "Аз съм абсолютно убеден, че Косово няма бъде част от Европейския съюз /ЕС/ като независима държава. Това нещо може да се случи само при условие, че Косово е част от Сърбия, като част от нашата територия, за която Сърбия носи отговорност. Сигурен съм, че днес Сърбия може да носи и по-голяма отговорност, както никога до сега и Косово да се превърне в европейска част", подчерта сръбският държавен глава. Тадич очаква Международният съд да се произнесе относно жалбата на властите в Белград за незаконното провъзгласяване на независимостта на Косово. Тадич очаква съдът да вземе положително решение по отношение на жалбата на Сърбия. "Вярвам, че тогава ще бъде възможно да се върнем на масата за преговори, но не за да дестабилизираме региона. Сърбия не търси конфликти, а решения които ще гарантират развитие и запазване на териториалната цялост на страната", каза още Тадич.
БГНЕС припомня, че Косово обяви независимост на 17 февруари миналата година. До момента над 50 държави по света признаваха независимостта на бившата сръбска провинция, включително и България. /БГНЕС 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

рак