30.04.2015 17:56

Фандъкова: Важно е кметът да има визия за града

Видян 1275 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кметът на София Йорданка Фандъкова изнесе лекция на тема „Кметската институция - права, задължения и отговорности" пред студенти от Великотърновския университет „Св.св. Кирил и Методий". Най-важната задача на кметската институция е тя да бъде близо до хората и да има адекватна и бърза реакция, отговаряща на нуждите на гражданите, подчерта Фандъкова. Тя говори и за важността на взаимодействието между кметската институция и останалите институции.


„Важно е кметът да има визия за града и конкретен график с проекти, с който да я изпълнява. Изключително важен е екипът от професионалисти, за взимането на експертни решения", каза Фандъкова. Тя подчерта, че голямото предизвикателство пред местните власти са климатичните промени. „Целта е осигуряване на устойчиво развитие, чрез инвестиции в инфраструктура, транспорт, екология и образование. Това са и приоритети на София в последните години", каза също Фандъкова.


В отговор на въпроси на студенти за реформите в сектора на образованието, Фандъкова заяви, че най-важна е връзката на образованието с практиката. „Подкрепям последователните усилия на председателят на комисията по образование в Народното събрание г-жа Милена Дамянова и целия екип, за реформи в системата на средното образование. Необходимо е час по скоро да бъде приет новия Закон за предучилищното и училищно образование. Нужно е да бъде продължен и проекта за дуално образование, който показа добри резултати затова как бизнеса и образованието могат да вървят ръка за ръка и да се подготвят младите хора за успешна реализация. Няма време за експерименти и Законът трябва да бъде приет", каза Фандъкова. Тя обясни на студентите, че законът, по който в момента се работи е от 1991 г. - време в което повечето тях не са били родени. По отношение на висшето образование тя подчерта, че е нужно обвързване на субсидията за обучение с качеството на образованието.


Кметът Фандъкова проведе и среща с кмета на Велико Търново Даниел Панов, с който обсъдиха въпроса да се търси възможността старите сгради да бъдат възстановени по новата Оперативна програма „Региони в растеж" чрез мерки за енергийна ефективност.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

везни

Оптимизъм, спокойствие и ведрина

Оптимизъм, спокойствие и ведрина са ви подготвили