30.04.2015 14:14

Обвиниха карловския кмет заради скандална сделка с Ковачки

Видян 1490 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Районната прокуратура в Карлово е повдигнала обвинение днес в злоупотреба с имущество на общината на кмета Емил Кабаиванов. Става въпрос за скандалната сделка, която през 2007 година взриви медийното пространство., пише БЛИЦ. Тогава печално известният бизнесмен Христо Ковачки влезе в смесено дружество с местната власт. В дружеството общината има 34%. Според обвинението, на 10 юли 2007 общинският съвет в Карлово приема да бъде основано това общо дружество.


Общинският съвет предлага кметът да бъде представител на общината в дружеството. Тъй като местната власт няма пари, тя апортира в дружеството големия курортен комплекс в град Баня и земеделски земи на стойност 7,5 млн. лева. 


От своя страна Ковачки пък поема задължение да инвестира 40-50 млн. лева, за да се развие курортът. 


В приетия устав има много пропуски и затова окръжна прокуратура е изпратила писмо, в което съветва кмета да внимава как се разпорежда с общинското имущество в Баня. 


Малко по-късно общинският съвет променя устава, съобразявайки се с това, че общинските имоти трябва да бъдат защитени. 


„На 10 септември 2007 година на среща в Баня с инвеститорите кметът подписва документи, но те са според стария устав, без да се отчетни промените в новия устав”, гласи обвинението. 


След това Христо Ковачки не изпълнява задълженията си, а и към момента община Карлово не може да се разпорежда с имотите си. 


Хората в Баня настояват и са в потрес от факта, че курортът вместо да се развива, тъне в забава. Спортният комплекс така и не заработва, а в него се намира единственият голям басейн, в който деца и младежи могат да спортуват. 


Към момента Районната прокуратура не е поискала кметът Емил Кабаиванов да бъде отстранен от длъжност. Той обаче е бил викан днес на разпит. 


„Политическите ме врагове след дълго и изтощително ровене на дейността ми като кмет не са намерил никакви улики и затова явно са прибегнали до съшиване на един екзотичен текст от закона, който не касае местното самоуправление и дейността ми като кмет. Член 217, по който съм обвинен, не касае дейността ми като длъжностно лице. Аз не съм притеснен, но явно политическата война с удари под кръста вече започна”, коментира пред БЛИЦ Емил Кабаиванов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

телец