Свързани новини

28.04.2015 16:23

Прокуратурата настоява за фалит на КТБ от 30 септември

Видян 1045 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Софийска градска прокуратура подаде протест против решението на Софийски градски съд в частта, в която за начална дата на неплатежоспособността на „Корпоративна търговска банка” АД е определена датата на отнемане на лиценза на банката – 06.11.2014 г., съобщиха от държавното обвинение.


Според прокуратурата началната дата за неплатежоспособността на КТБ не е 6 ноември, а 30 септември.


"Според съдебния акт до отнемане на лиценза на 06.11.2014 г. „Корпоративна търговска банка” АД е била поставена под специален надзор и в това време тя все още не била изпаднала в състояние на неплатежоспособност. Съдът е приел, че докато банката е под специален надзор е налице само опасност от изпадане в неплатежоспособност независимо, че съществуват одитни доклади, според които към 30.09.2014 г. банката е била с отрицателен капитал", се казва в съобщение на държавното обвинение.


Мотивите на прокуратурата в протеста са, че действителното състояние на банката е било установено по-рано – към 30.09.2014 г. собственият капитал на банката е отрицателна величина.


"Не през цялото време на специалния надзор е била налице опасност от неплатежоспособност и възможност да бъде оздравена „КТБ“ АД. Констатираните в хода на извършените междинни и пълни одити груби нарушения при воденото на отчетността в банката – насипни и непълни кредитни досиета, отпуснати кредити на свързани лица, огромна кредитна експозиция към едно или малък на брой лица /без диверсификация на риска/, при което действителното установяване на истинското финансово състояние на банката неминуемо е изисквало определен период от време. Но в одитните доклади е посочено, че към 30.09.2014 г. банката е била с отрицателен капитал. Поради това прокуратурата счита, че началната дата на обявяване на банката в несъстоятелност следва да е 30.09.2014 г.", пише още в съобщението от прокуратурата.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

рак

Очаква ви продуктивен ден

Очаква ви продуктивен ден, ако успеете да организирате