27.04.2015 10:04

Българин в неизвестност след труса в Непал, броят на жертвите расте

Видян 1311 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българин може би е изчезнал в Непал по време на разрушителните земетресения от последните два дни. В услугата Google Person Finder се появи снимка на човек, за когото се твърди, че е 25-годишен наш сънародник, съобщи Нова телевизия.


Според предоставената информация, той бил отседнал в хотел "Backpackers" в Катманду, когато се случи земетресението. В описанието се уточнява, че той е с руса коса и брада, а косата му била вързана на опашка. От българското външно министерство нямат информация за издирван българин. 


48 вторични труса са регистрирани през последното денонощие в Непал. Магнитудът им е бил между 3,5 и 6,9 по скалата на Рихтер. Последният вторичен трус е станал в 18:41 ч. местно време (16.11 ч. българско). Той е бил с магнитуд 4,1 и епицентър на 20 км източно от непалската столица Катманду и на 10 км дълбочина. Броят на жертвите от земетресението в Непал надхвърли 2450 души, а около 6000 са ранени, съобщи непалското вътрешно министерство.

 

22-ма алпинисти загинаха от лавината, тръгнала след земетресението в Хималаите. Още над 200 човека се смятат за изчезнали. 18 души са загинали в базовия лагер под връх ЕВерест, върху който е паднал основният удар на лавината, а петима - на път за там. Експедиция на индийската армия се е изкачвала към Еверест, когато е станало земетресението. Впоследствие военните са се включили в спасителните дейности. Освен това индийските военно-въздушни сили са изпратили в Непал четири хеликоптера "Ми-17-Б5" и два "Ми-17". Те вече са евакуирали над 200 пострадали.


Правителството на Китай ще предостави на Непал хуманитарна помощ в размер на 20 милиона юана (3,3 милиона долара), съобщи китайското търговско министерство, цитирано от ТАСС. Помощта ще включва палатки, електрогенератори и одеяла. 


Индия, Полша и Русия са сред страните, които се включиха в международната полощ за бедстващите след фаталните трусове. Те ще осигурят медикаменти, вещи от първа необходимост, лекари и психолози, техника.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

риби

Това е подходящ момент да се съсредоточите върху изграждането на силни

Това е подходящ момент да се съсредоточите върху