Свързани новини

08.04.2015 13:29

Миков: Управляващите да спрат безумния експеримент с живота и здравето на българина

Видян 1419 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Управляващото мнозинство да спре безумния експеримент с живота и здравето на българина като не приема Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за здравното осигуряване, защото той е опасен за живота на днешните и бъдещите поколения.


За това призова от парламентарната трибуна председателят на ПГ на "БСП лява България" Михаил Миков, който представи декларация от името на депутатите от левицата за състоянието в здравеопазването.


15 години след началото на либералните реформи в здравеопазването, резултатите са катастрофални, посочи Миков и допълни: „Идеята за по-малко държава и повече пазар в здравеопазването доведе до крайна комерсиализация на системата, до отказ на държавата от конституционните й задължения към здравето на българските граждани. До недостъпност за бедните". По думите му стотици хиляди граждани без доходи, на практика, са лишени от достъп до здравеопазване. „Когато бедните са много, когато доходите са ниски, да засилваш бизнес посоката на здравеопазването, това не е по-малко от геноцид.


Недостойна търговия с живота и здравето на българина - обобщи лидерът на социалистите.


Според Миков, вместо да се ангажира с решаването на натрупалите се сериозни проблеми и деформации в здравната система, управляващото мнозинство предлага с поправки в Закона за здравното осигуряване увеличаване на хаоса в системата.  Така добросъвестният платец на здравни вноски ще трябва да заплати изцяло, ако иска да не чака, за своето лечение или ще трябва да обиколи болниците в цялата страна, за да разбере къде не са си изразходвали лимита, за да може да се лекува, смята той.


„Правителството решава с Наредба кой да се лекува и кой да чака. Въвежда се понятието „капацитет", за да се обоснове плащането от болния българин", каза още Миков. Той подчерта, че никой друг, освен лекарят, поставил диагнозата, не може да прецени търпи ли отлагане лечението на дадено заболяване или не. „Не код на диагнозата, а конкретното състояние на пациента решава проблема с чакането за лечение. Това го знае всеки лекар и всеки пациент, не е разбрало само управляващото мнозинство", каза още лидерът на БСП.




Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв