08.04.2015 07:52

Пчели налетяха Обама, токът в Белия дом изгасна

Видян 1422 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Два странни последователни инцидента приковаха вниманието на световните агенции към Белия дом снощи. Първо рояк диви пчели нападнаха президента Барак Обама, после се взриви електростанция и правителственият квартал във Вашингтон остана без ток, отбелязва БЛИЦ.

 

 

В рамките на традиционните Великденски празненства президентът Обама бе събрал дечица на поляната пред Белия дом да им почете книжка за чудовища. Внезапно обаче рояк диви пчели се извил над културното мероприятие и не на шега изплашил децата. Държавният глава с шарена книжка в ръка се опитал да ги успокои: „Това е нормално, деца. Те са добри”, казал Обама, цитиран от световните агенции. Впечатлени от страховитото жужене на рояка, някои деца обаче буквално изпаднали в истерия. За късмет разлютените пчели бързо отлетели, без да ужилят никого и увлекателното четене продължило.


 


Няколко часа по-късно обаче взрив в електростанция остави без ток правителствения квартал във Вашингтон. Няколко правителствени сгради в столицата на САЩ, включително Белият дом, Конгресът и Държавният департамент, останаха без електричество в резултат на авария, предаде Reuters. Токът е спрял и в министерство на правосъдието. Провалено бе излъчването на традиционните брифинги в Белия дом и Държавния департамент. Наложи се и метрото да мине на аварийно захранване, съобщи Асошиейтед прес.


 


Заради извънредната ситуация говорителят на Белия дом Джош Ърнест направи специално изявление, в което обясни, че аварията не е попречила на държавния глава да изпълнява задълженията си. Електрозахранването е възстановено.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

рак