Свързани новини

07.04.2015 17:48

Бунт в Киев срещу корупцията на Яценюк

Видян 1278 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Върховната Рада на Украйна в Киев е обкръжена от бронирани КрАЗ-ове, съобщава в Twitter депутатът от партия "Свобода" в Киевския областен съвет Александър Аронец. Днес украинският парламент започна извънредна сесия, под обсадата на протестиращи срещу корупцията на правителството на Яценюк. А трибуната в пленарната зала бе окупирана от радикални депутати от националистическите формирования, които също искат оставката на премиера, предават информационните агенции.


"Ето такива новички бронирани КрАЗ-ове охраняват ВР ...", написа Аронец в Twitter .


Митингуващите пред парламента искат създаването на временна парламентарна комисия, която да разследва "многомилиардната корупция в правителството" и отстраняването на министър-председателя Арсения Яценюк, докато тече проверката, съобщава Dialog.ua. 


Общоукраинското обединение "Свобода" също поиска оставката на Яценюк в специално обръщение. "Изминаха три седмици откакто директорът на Държавната финансова инспекция на Украйна Николай Гордиенко огласи обосновани обвинения в корупционни злоупотреби в размер на повече от 7,5 милиарда гривни в оглавяваното от Яценюк правителство. Генералната прокуратура трябва внимателно да резследва изнесените данни", се казва в обръщението на "Свобода". Нейни депутати и парламентаристи от други радикални фракции днес окупираха трибуната в парламента с искане за оставка на Яценюк. 


В отговор правителството уволни шефа на ДФИ Николай Гордиенко, който изнесе данните за многомилиардната корупция.


Пред Върховната Рада хората протестират още и срещу главоломното поскъпване на комуналните услуги и вихрещата се инфлация, която само през последния месец е надхвърлила 40%.




Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

водолей