Свързани новини

02.04.2015 14:10

Избраха новите членове на КЕВР

Видян 2182 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Народното събрание избра новите членове на Комисията за енергийно и водно регулиране, съобщи Агенция „Фокус”. Това са - Евгения Харитонова, предложена от ГЕРБ, която е работила 23 години в „Техенерго” ЕАД от експерт до началник-управление. В НЕК ЕАД е ръководител на проект „Енергия 1”, финансиран от Световната банка. Член е на ДКЕВР още в първия й мандат от създаването й. 

Светла Тодорова - досегашният председател на КЕВР, която е предложена от ПП ГЕРБ. Тя има 35 години професионален опит в енергийния сектор. 


Единственият одобрен кандидат на БСП е Димитър Кочков, но от партията съобщиха, че най-вероятно ще поискат той да подаде оставка. Кочков е бил консултант и проектант, а от 2002 година заместник-директор на ВиК Плевен. Основател и активен член на Българската национална асоциация по качеството на водите, Българската асоциация по водите, Камарата на инженерите по инвестиционно проектиране. 

От ДПС предложиха за председател на комисията Ремзи Осман, който в последствие беше и одобрен за неин член. Той е народен представител в седем последователни мандата от 1900 до 2013 година. Член е на Комисията по регионална политика, местно самоуправление и благоустройство в Народното събрание. Активно е участвал в подговката и приемането на нормативните актове в областта на регионалната политика, местното самоуправление, благоустройството и водния сектор. 


Двамата от предложените общо петима кандидати от Патриотчния фронт бяха гласувани за членове на КЕВР. Това са Александър Йорданов, заемал е длъжността началник отдел „Вътрешноведомствен контрол” в „Електроразпределение – Столично” ЕАД, началник отдел „Вътрешнофирмен контрол” в „Електроразпределение – Столично” ЕАД, ЧЕЗ Груп и Владко Владимиров, работил като директор „Технико – икономически въпроси” в „Мини Марица Изток” ЕАД, директор „Икономика и финанси”, търговски директор в „Мини Бобов Дол” ЕАД. 

От РЕформаторския блко предложиха не само избрания вече за председател на КЕВР – Иван Иванов, но и Валентин Златев, който също влиза в новия състав на енергийния регулатор.


Преди да бъде обявено гласуването и новоизбраните членове на КЕВР, от "БСП лява България" представиха пред медиите състава, още преди да е гласуван.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

лъв