Свързани новини

01.04.2015 16:04

Фандъкова: За 5г. построихме 22 км. метро

Видян 1189 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„София безспорно е най-добрият град за получаване на качествено образование, за кариера, бизнес, социален и културен живот”, заяви кметът Йорданка Фандъкова в интервю за 24 часа. Тя допълни, че Общината е успяла в в тежка финансова и икономическа криза да привлече 3 млрд. лв. евросредства за инфраструктура, образование, екология и транспорт и това е позволило на бизнеса да запази работните места и да се развива. 


„За 5 г. построихме 22 км метро. Обновихме 90% от тролеите, доставихме 20 нови трамвая, пуснати са и 66 от 126 нови автобуса. До лятото ще спрем от движение старите Икаруси и ще купим още 110 автобуса. С тези инвестиции до средата на 2016 г. 50% от автобусите в градския транспорт ще бъдат нови. Тази година ще заработи и заводът за преработка на битови отпадъци. С него и компостиращите инсталации ще решим въпроса с отпадъците на града за десетилетия. Разкрихме и 13 000 места в детските градини с построените над 70 сгради”, каза Фандъкова. „Когато станах кмет, 30% от града нямаше канализация. Намалихме ги на 23%. Има още много работа, но имаме ясен план до 2020г. да няма район без канализация в града. Поставили сме си и задача за подмяна на уличното осветление. Построихме и приюти за кучета с 2000 места”, добави тя.


Кметът съобщи, че мащабната програма за реновиране на улиците и булевардите ще бъде реализирана за втора поредна година. „Ако искаме да имаме добра инфраструктура, трябва да инвестираме в цялостна реконструкция”, заяви тя и поясни, че в момента тече последният етап на ремонта на пешеходната зона на булевард Витоша. Ще бъде довършен и ремонтът на бул. Цариградско шосе - от алея Яворов до моста на 4-ти км и участъка до магистрала Тракия. „Строителните дейности трябва да приключат до 15 септември, за да не затрудняваме трафика”, успокои Фандъкова. Тя коментира и проектите за обновяване на центъра. „София е сред най-старите градове в Европа и пълната промяна на историческата част няма да е правилна. Сърцето на града трябва да бъде запазено максимално, но да бъде обновено”, каза кметът.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

дева