Свързани новини

23.03.2015 07:43

Захари Захариев пред LifeNews: Премълчава се назряващ протест

Видян 1409 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В България все повече хора са недоволни от това, че страната ни е влязла в Евросъюза и НАТО. Това заяви в студиото на LifeNews председателят на Българската федерация за дружба с народите на Русия Захари Захариев, цитиран от БЛИЦ. Според него в страната зреел протест, за който извън границите се знаело малко, тъй като средствата на масова информация премълчават тези факти, а властите просто не обръщали внимание на мнението на хората.


„Смятам, че това е красноречив знак от страна на българското общество не само относно санкциите, но и по отношение на НАТО", каза Захариев. "Тук се усеща негативизъм по отношение на присъствието на България в Евросъюза, при това не в икономически, а в геополитически план. Тъй като ЕС не оправда надеждите - Европа не говори със собствения си глас, а е станала оръдие в ръцете на Вашингтон“.


По думите на Захариев мнозинството българи, както и той самият, изначално са били против присъединяването на България към НАТО. А днес количеството на противниците на експанзията на Северноатлантическия алианс се увеличавало и имало демонстрации във всички областни центрове. Към обикновените граждани се присъединявали и обществени организации.


"Но у нас има информационна завеса", продължаха Захариев. "Хората извън границите на България малко знаят какво става в нашата страна. Това е един от недъзите на българската демокрация. И ние чувстваме това не само като граждани, това се отбелязва и в докладите на ЕС за свободата на словото, за демонополизацията на медиите."


Според председателя на федерацията, властите в България "реагират с мълчание" на протестите на гражданите. То се държали общо взето толерантно, но от друга страна премълчавали протеста срещу НАТО. Коментирайки отказа на президента на България Росен Плевнелиев да присъства на Деня на победата в Москва, Захариев отбелязал, че той се държи като човек, който случайно е станал държавен глава.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

риби